Een groot aantal Nederlandse vogelaars houdt op internet een journaal bij van wat ze meemaken met vogels en de natuur in Nederland. Sommige blogs bieden veel vogelkennis, andere minder.

Birdtalk.nl heeft de meest interessante Nederlandse blogs verzameld.

Vogel blogs

Volg een blog!

Als je een vogelaar in het veld tegen komt, merk je dat deze 9 van de 10 keer graag kennis met je wil delen. Dat geldt ook veel de vogelaars die actief zijn op het internet: Zij doen dit met hun vogel blog.

Wil je zelf makkelijk lokale actualiteiten over vogels bijhouden? Hoe leuk is het als er een vogelaar uit jouw omgeving persoonlijk vertelt over vogels in de buurt. Hieronder vind je een overzicht  met blogsites van enthousiaste vogelaars en hun 'werkgebied'. Ze hebben ieder een blog die al enkele jaren worden bijgehouden, met actuele en aantrekkelijke wetenswaardigheden over vogels in Nederland, veelal aangevuld met lief en leed en andere persoonlijke verhalen.

Hoe werkt het?
Bekijk onderstaande overzicht met daarin vogelvrienden die een eigen blog bijhouden. Van de meest interessante Nederlandse vogelaars waar je je kunt inschrijven en per e-mail automatisch bij elke update een bericht ontvangt vind je hieronder een toelichting. Van de overige vogelblogs die de moeite waard zijn vind je hier een overzicht. Je kunt zo zelf makkelijk beoordelen of een blog voor jou interessant is om te volgen.

En vind je een blog niet meer leuk?  Dan schrijf je je uit en zoek je een ander op.

Heb je zelf een vogel blog of ken je een blog van een vogelaar die al langere tijd actief wordt bijgehouden en meer te vertellen heeft over vogels dan dan alleen mooie foto's?

Laat het hier weten.

Titel vogeldagboek website

Vogeldagboek.nl van Adri de Groot

De vogelblog van Adri de Groot is een aanrader voor elke liefhebber van vogel en natuur. Ongeveer eens per week of twee weken ontvang je een e-mail met prachtige of bijzondere vogelfotografie, aangevuld met actuele ontwikkelingen en weetjes in vogelland.

Lees verder
IngeDuijsens vogelfotografie blog

Vogelblog van Inge Duijsens

De blog met vogelfoto’s van de prijzenwinnende Inge Duijsens is een lust voor het oog. Daarnaast schrijft Inge op een boeiende manier vanuit haar persoonlijke perspectief hoe ze haar vogelprojecten realiseert en vastlegt op foto.

Lees verder
Natuurverslaving

Natuurverslaving: Over natuur, vogelen en twitchen

Op het eerste gezicht zou je aan de foto’s op de website ‘Natuurverslaving’ niet zeggen dat de blog met name over vogels gaat, maar niets is minder waar. Op deze blog deelt Willem Bosma ervaringen van zijn trips door de natuur en vooral de vogels in Nederland. Je kunt veel leren van Willem. Zijn berichtgeving is meestal in de vorm van een reisverslag, vermakelijk, praktisch en divers. Zeker als je geïnteresseerd bent in ‘twitchen’ is deze blog een aanrader.

Lees verder
MijnBlogje over Vogels En Natuur

Mijn blogje – Over vogels en natuur

De naam ‘mijn blogje’ doet vermoeden dat deze klein en minder omvattend is. Niets is echter minder waar: Voor iedereen die meer wil leren over vogels, natuur in het algemeen maar ook vlinders en libellen is deze blog zeer de moeite waard.

Lees verder
IJsvogel met vis

Interessante vogelblogs zonder e-mail inschrijving

Niet elke interessante blog over vogels is makkelijk te volgen via e-mail notificatie. Dat maakt het lastiger de ervaringen van betreffende vogelaar in jouw eigen omgeving op de voet te volgen.

Lees verder
Boswachters blog staatsbosbeheer

De boswachtersblog

Deze blog is er niet specifiek voor de vogelliefhebber, meer voor de natuurliefhebber in het algemeen. Af en toe wordt bericht over vogels. De nieuwswaarde is echter hoog en de mogelijkheid tot op een natuurgebied in jouw buurt berichtgeving te ontvangen is handig.

Lees verder

Birding Texel

Ben je geïnteresseerd in de vogels op het waddeneiland Texel, dan is het zeer aan te bevelen de blog Birding Texel te volgen. Vogelkenner Jos van den Berg voorziet je met prachtige vogelfotografie en korte toelichtingen van alle details over specifiek de vogelstand op het eiland.

Lees verder