Maak kennis met onderstaande websites. Birdtalk.nl beoordeelt deze als de beste over vogels in Nederland.

De 'must know' voor elke vogelaar.

Beste vogel websites in Nederland
Online vogelgids vogelbescherming Nederland

Jouw vogel zoeken met de Online vogelgids van Vogelbescherming Nederland

De online vogelgids van Vogelbescherming Nederland vindt je meer dan 300 in Nederland voorkomende vogelsoorten. Per soort vogel vindt je informatie over herkenning, leefwijze, verspreiding, actuele aantallen en wijze van bescherming.

Lees verder
Wikipedia logo voor vogelgids

Online vogelgids wikipedia vogels zoeken op familie

Op wikipedia kun je een schat schat aan informatie over vogels vinden. Speciaal voor de in Nederland en Belgie voorkomende vogelsoorten is op Wikipedia een handige index met per vogelfamilie alle voorkomende vogelsoorten beschikbaar op jouw vogel te zoeken.

Lees verder
Titel vogeldagboek website

Vogeldagboek.nl van Adri de Groot

De vogelblog van Adri de Groot is een aanrader voor elke liefhebber van vogel en natuur. Ongeveer eens per week of twee weken ontvang je een e-mail met prachtige of bijzondere vogelfotografie, aangevuld met actuele ontwikkelingen en weetjes in vogelland.

Lees verder
IngeDuijsens vogelfotografie blog

Vogelblog van Inge Duijsens

De blog met vogelfoto’s van de prijzenwinnende Inge Duijsens is een lust voor het oog. Daarnaast schrijft Inge op een boeiende manier vanuit haar persoonlijke perspectief hoe ze haar vogelprojecten realiseert en vastlegt op foto.

Lees verder
nature-today-logo

Vogels in het nieuws: Nature Today berichten

Op de website van Nature Today publiceren biologen van natuurorganisaties en kennisinstellingen uit heel Nederland sinds 2008 dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de natuur in Nederland en daarbuiten. Als natuur- en vogelliefhebber kan je eigenlijk niet om deze website heen.

Lees verder
Vogels nieuws Vogelbescherming actueel

Vogels in het nieuws: Vogelbescherming Actueel

De Vogelbescherming is een van de meest belangrijke bronnen van kennis en informatie over vogels in Nederland. Het nieuws over vogels is in de volle breedte voorzien: Je volgt het klimaat- en natuurnieuws op de voet en verneemt nieuwsberichten over vogels.

Lees verder
Vroege Vogels

Vogels in het nieuws: Vroege Vogels

De Nederlandse Publieke Omroep brengt met de uitzendingen en de website van ‘Vroege Vogels’ nieuws over natuur en vogels in Nederland. Na elke uitzending worden de reportages die zijn uitgezonden gepubliceerd op de website. Je kunt ze lezen via de website, als nieuwsbrief en beluisteren als podcast.

Lees verder