Online alfabetische vogelgids (A-Z)

Naar vogels A t/m Z van Birdfocus.nl:

Samenvatting

Het overzicht vogels A-Z is een handig en omvangrijke verzameling met prachtige foto's vele vogelsoorten. Het biedt een snelle manier om even een vogel te vinden door de vogelfoto's te bekijken.  Alle vogelsoorten zijn vindbaar op Nederlandse als de Engelse naam. Van de meeste vogelsoorten zijn meerdere foto's te zien, waarbij ook stelletjes, man, vrouw, jong al dan niet in verschillende (vlucht)houdingen.

birdfocus Vogels AZ

Over Birdfocus A-Z

Op Birdfocus.nl heeft Rein Hofman een behoorlijk compleet overzicht gemaakt op basis van alle vogels die hij fotografeerde. De vogelfotografie is hoogstaand. Vogels zijn zowel met de Nederlandse als Engelse vogelnaam te vinden. Het betreft vrijwel alleen vogels die in Nederland voorkomen.

Rein licht bij elke vogelfoto toe op welke manier en op welke plek (gebied of plaats) de opname is gemaakt.

Index A-Z met alle vogelsoortnamen
De index A-Z heeft heeft bovenin het scherm alle letters van het alfabet, zodat je direct naar de door jou gewenste vogelsoort kunt 'springen'.

Vogel vinden  door te zoeken op (deel van) naam vogelsoort
Handig is dat alle vogels op 1 scherm staan. Je kunt daardoor (met <alt><f>) in met je browser zoeken op de Nederlandse of Engelse naam van de vogel die je wilt zien.

Ben je enkel op zoek bent naar een afbeelding van een vogelsoort, waarbij je deze vanuit verschillende perspectieven wil kunnen bekijken, dan voldoet Birdfocus A-Z prima. Navigeren door de website is niet altijd makkelijk, omdat links naar het hoofdmenu helemaal onderaan de website pagina's staan.

 

Tips voor gebruik

De birdfocus A-Z is eenvoudig in gebruik. Het wijst zichzelf.

Over birdfocus.nl

Op birdfocus.nl heeft Rein Hofman zijn vogelfotografie verzameld. Je kunt er recent gemaakte vogelfoto's zien.  De vogelfoto's van Rein Hofman zijn prachtig en het bekijken waard.