Vogel blog

website vogeldagboek

Naar vogeldagboek.nl van Adri de Groot:

Samenvatting

De vogelblog van Adri de Groot is een aanrader voor elke liefhebber van vogel en natuur.
Ongeveer eens per week of twee weken ontvang je een e-mail met prachtige of bijzondere vogelfotografie. Bij elke foto staat een korte toelichting met interessante weetjes.

Titel vogeldagboek website

Over vogeldagboek.nl

Het vogelblog van Adri de Groot is een begrip in Nederland. Dagelijks gaat Adri op pad en fotografeert, filmt en registreert geluiden van vogels, en soms ook andere flora en fauna.

Adri maakt al meer dan 20 jaar een blog over vogels in Nederland waar je je via e-mail op kunt abonneren. Inmiddels volgen meer dan 25.000 vogelliefhebbers zijn vogelblog.

Geregeld een e-mail van het vogeldagboek ontvangen is steeds opnieuw een geluksmomentje voor elke vogelliefhebber. Naast een groot kenner van vogel en natuur is Adri een uitstekende fotograaf en onderhoudende korte-verhalen-verteller: Zijn vogeldagboek is daardoor en steeds leerzaam, actueel en boeiend.

Elke blog die Adri de Groot vele jaren verstuurde vind je op de website vogeldagboek.nl
Zo is er inmiddels een enorme berg historische kennis in een digitaal archief over vogels opgebouwd.

De website van vogeldagboek blinkt uit in eenvoud en is overzichtelijk.

Naast de vogelblog is er op de website vogeldagboek.nl ook een fotoboek, een filmboek en een vogelgeluidenboek te vinden.
Het fotoboek van vogeldagboek is omvangrijk. Het bevat prachtige vogelfotografie van elke vogelsoort, die Adri zelf fotografeerde.
Het fotoboek bevat daarnaast ook foto's van andere dieren en flora.
Zo vind je bijvoorbeeld vele soorten insecten, zoogdieren, bomen, vruchten, paddenstoelen en planten. In de afgelopen jaren is het vogeldagboek steeds vaker voorzien van filmpjes en zijn er geluidsopnamen van vogels toegevoegd.

Adri de Groot geeft zijn persoonlijke opinie over nieuwe vogelboeken die worden uitgebracht. Het is zeer aan te raden voor aanschaf van jouw vogelgids of ander vogelboek te bekijken of deze de moeite waard is. Bekijk hier de lijst met recensies van boeken over vogels.

Blog frequentie

Je ontvangt een keer per week / twee weken een bericht.
Meld je hier aan.

Werkgebied

Je leeft mee met de seizoenen en ziet de vogelstand in Het Groene Hart van holland, met name de regio tussen Den Haag, Leiden en Alphen aan de Rijn.

Tips voor gebruik

Wil je snel wat meer weten over een bepaalde soort vogel, type dan de vogelnaam in het zoekscherm en je vindt snel de blogs waar deze vogelsoort in voorkwam.

Adri de Groot van vogeldagboek
Adri de Groot - vogeldagboek.nl vogelblog

Over Adri de Groot

Adri de Groot laat al meer dan 20 jaar iedereen zien hoe wonderbaarlijk plant en dier zijn.

Daarbij speelt zijn persoonlijke verslaggeving een belangrijke rol. De waarde van de natuur verhogen door kennis te verspreiden is zijn doel: Om te zorgen dat we de natuur beter beschermen.

Adri is zacht voor elke natuurliefhebber, maar toont zich op zijn tijd ook als fel activist. Vooral als hij op zijn tocht door vogelrijk Nederland geconfronteerd wordt met schending van de natuur en vogels laat hij dat nadrukkelijk weten en roep op tot protest.

Lees meer over Adri de Groot dit artikel in de krant Trouw.

Adri de Groot wordt geregeld ongevraagd geholpen om zijn werk voort te kunnen zetten in de vorm van geldelijke donaties. Hiervan schaft hij zijn apparatuur aan om ons allen te laten genieten. Wil je een bijdrage leveren aan het verhogen van de waarde van de natuur? Doneer hier vrijblijvend.

 

Vogeldagboek 20 jaar - Magazine Vogels
Vogeldagboek 20 jaar - Magazine Vogels

Tips?
Heb of ken je een blog die al enkele jaren actief wordt bijgehouden, interessante actualiteiten over vogels in Nederland bevat en hier zeker niet mag ontbreken?
Laat het weten. Stuur hier jouw bericht.