Online alfabetische vogelgids (A-Z), vogelfamilienaam en - leefgebied

Vogelbescherming Nederland ogelbescherming Nederland

Naar de online vogelgids van  de vogelbescherming:

Samenvatting

De online vogelgids van Vogelbescherming Nederland vindt je meer dan 300 in Nederland voorkomende vogelsoorten. Per soort vindt je overzichtelijk en volledige de informatie over herkenning, leefwijze, verspreiding, actuele aantallen en wijze van bescherming. Het enige gemis is dat je het gedrag van elke vogel zou willen zien met behulp van videofilmpje(s).

Net als de andere onderdelen van de website van Vogelbescherming Nederland is ook de online vogelgids makkelijk in gebruik en levert alle informatie die je zoekt. Deze online vogelgids is een aanrader voor elke vogelaar.

Online vogelgids vogelbescherming Nederland

Over de online vogelgids

Deze online vogelgids blinkt uit in volledigheid, overzichtelijkheid en doorzoekbaarheid. In de online vogelgids van Vogelbescherming Nederland vindt je per vogelsoort alle basisinformatie, tekeningen en een foto.

De tekeningen tonen man, vrouw en jong, maar veelal ook het zomer en winterkleed en een rustende en vliegende versie. Van elke vogelsoort kun je de  roep (het geluid) horen en waar van toepassing ook bijzondere roepen zoals de alarmroep en balts roep.

Je leest verder over leefwijze, leefgebied, voedsel en vogeltrek. Je ziet ook recente waarnemingen, op de kaart van Nederland. Verder zie je in welke periode van het jaar in Nederland aanwezig kan zijn, wat heel handig is als je een specifieke vogel wil gaan spotten.

Zoeken
Je kunt jouw vogelsoort zoeken door de naam in te typen, te zoeken binnen groepen vogels (zoals tuinvogel, wadvogel, weidevogel etc.), of te zoeken op vogelfamilie (zoals Alken, duikers, mezen etc.).

Het enige dat ik er aan mis is de mogelijkheid om direct bij sortering van A-Z de eerste letter van de vogelnaamsoort te kunnen kiezen en daar naartoe te 'springen'. Ook zouden links naar videofilmpjes de vogelgids nog meer compleet kunnen maken omdat je dan het gedrag van de vogel kunt zien.

Deze vogelgids is echt een aanrader.

Tips voor gebruik

Er is veel meer informatie beschikbaar dan het lijkt: Let op dat je naar beneden door scrolt als je jouw vogelsoort gevonden hebt, tot onder de foto's en tekeningen.

Speciaal voor tuinvogels heeft Vogelbescherming Nederland een App voor op je telefoon ontwikkeld die je kunt downloaden via de google playstore (android) of Apple store (OiS). Met de app kun je makkelijk onderweg een vogel opzoeken.

Over vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland is in Nederland is een van de belangrijkste organisaties voor de bescherming van alle wilde vogels en hun leefgebieden in Nederland. Het is een actieve en zeer professionele vereniging die wordt ondersteund door ongeveer 140.000 leden, door bedrijven, fondsen en instellingen. Vogelbescherming Nederland is opgericht in 1899.

Vogelbescherming Nederland heeft een overzichtelijke en rijkgevulde website waar je direct een indruk krijgt van de manier waarop de vereniging zich inzet voor vogels. Je leest waar je gebruik van kan maken en waar je aan kunt bijdragen. Van alle producten in de webwinkel van de vereniging kun je zeker zijn dat ze door professionals zijn beoordeeld en worden afgeleverd.

Ik raad elke vogelliefhebber in Nederland aan om lid te worden van de vereniging Vogelbescherming Nederland. Meld je hier aan.