Online vogelgids per vogelfamilie

Wikipedia logo voor vogelgids

Naar de online vogelgids van  Wikipedia:

Samenvatting

Wikipedia biedt een schat aan informatie, ook over vogels en vogelsoorten waar je op wilt zoeken. Speciaal voor de in Nederland en Belgie voorkomende vogelsoorten is op Wikipedia een handige index met per vogelfamilie alle voorkomende vogels te vinden. Met deze index van elke vogelsoort vind je zo'n beetje alles dat je zou willen weten. Handig als je een vogel wil opzoeken waarvan je wel weet in welke familie deze voorkomt, maar niet welke soort vogel het precies is.

Wikipedia vogelgids Nederland en Belgie per vogelfamilie

Over de online vogelgids

Weet je van een vogel wel ongeveer in welke familie deze thuishoort, maar niet precies de naam? Dan is deze indexpagina met een overzicht van alle in Nederland en Belgie voorkomende vogelsoorten prettig in gebruik. Je vindt zowel de vogel familienaam in de Nederlandse als de wetenschappelijke benaming. Ook vind je in het overzicht direct per vogelsoort wat de frequentie van aanwezigheid is in Nederland en Belgie (gecategoriseerd, inclusief de soort trekgedrag).

Vogel zoeken
Je kunt snel de door jou gezochte vogelsoort zoeken door de familienaam of soortnaam in te typen, via de browserzoekfunctie <control/command><f>.

Deze indexpagina van Wikipedia is actueel, handig en kompleet. In de 'onderliggende' online vogelgids waar je vervolgens naar kunt doorklikken vind je per vogel veel nuttige informatie. Echt een aanrader.

Tips voor gebruik

Weet je de vogelsoortnaam al?
Typ dan 'wiki <soortnaam>'  in de zoekmachine en je komt direct bij de beschrijving van de vogelsoort die je zoekt.

Over de vogelgidsen van Wikipedia

De online vogelgids van Wikipedia blinkt uit in volledigheid. De vormgeving is wat saai, maar dat wordt volledig goed gemaakt door de inhoud. Alle vogelsoorten zijn uitgebreid beschreven, van kenmerken, leefwijze, broedgedrag, spreiding en leefgebied. Van elke vogelsoort vind je meerdere foto's, meestal van zowel man als vrouw. Groot voordeel van de wikipedia online vogelgids is dat je van de meeste (veelvoorkomende) vogelsoorten direct een filmpje kunt bekijken.

Wikipedia Online vogelgids per vogelsoort