Hier vind je een overzicht van Nederlandstalige online vogelgidsen, waarin de vogelsoorten alfabetisch op naam zijn gesorteerd.

Online alfabetische vogelgidsen
vogelvisie

Vogelvisie online vogelgids, met bijna 300 vogelsoorten

De online vogelgids van vogelvisie biedt een eenvoudig en prima hulpmiddel om de belangrijkste kenmerken van elke vogelsoort te bekijken.

Lees verder
vogelvisie

Vogelvinder van vogelvisie

De online vogelgids van vogelvisie biedt een eenvoudig hulpmiddel om snel de door jou gezochte vogelsoort te vinden.

Lees verder
Over visdief.nl

Visdief.nl – Online vogelgids filmpjes

De online vogelgids van visdief.nl bevat filmpjes van vele in Nederland voorkomende vogels. De vogelfilmpjes zijn gesorteerd op alfabet. De kwaliteit van de filmpjes is wisselend. Het zanggeluid van de vogels is over het algemeen goed te horen.

Lees verder
Online vogelgids vogelbescherming Nederland

Online vogelgids van Vogelbescherming Nederland

De online vogelgids van Vogelbescherming Nederland vindt je meer dan 300 in Nederland voorkomende vogelsoorten. Per soort vindt je informatie over herkenning, leefwijze, verspreiding, actuele aantallen en wijze van bescherming.

Lees verder
Titel vogeldagboek website

Fotoboek van vogeldagboek.nl

Het fotoboek van vogeldagboek is zeer compleet en bevat prachtige foto’s. Het fotoboek bevat ook afbeeldingen van andere dieren dan vogels en bijv. planten. Als vogelgids is het fotoboek niet bedoeld, dus minder geschikt.

Lees verder
birdfocus Vogels AZ

Birdfocus overzicht vogels A t/m Z

Het overzicht vogels A-Z is een handig en omvangrijke verzameling met prachtige foto’s vele vogelsoorten. De vogelindex (A-Z) biedt een snelle manier om even een vogelfoto te bekijken.  Alle vogelsoorten zijn vindbaar met de Nederlandse als de Engelse benaming. Van de meeste vogelsoorten zijn meerdere foto’s te zien, waarbij ook stelletjes, man, vrouw, jong al dan niet in verschillende (vlucht)houdingen.

Lees verder