Birdtalk is er voor de Nederlandse vogelliefhebber
Vogelliefhebbers en vogelaars hebben een aantal dingen gemeen: Ze zijn natuurliefhebber, leergierig, bevlogen, vriendelijk en delen graag hun kennis over vogels in Nederland. Daar wil Birdtalk.nl aan bijdragen.

Waarom Birdtalk.nl?
Birdtalk.nl biedt de vogelliefhebber, de beginnende en gevorderde vogelaar één integrale en centrale online gids. Een gids die je binnen 3 'kliks' de weg wijst naar de beste online en offline informatie over vogels in Nederland.

Er is toch al heel veel informatie beschikbaar over vogels in Nederland?
Het internet biedt inderdaad een schat aan informatie over vogels in Nederland. De hoeveelheid beschikbare informatie over vogels is de kracht die het internet biedt, maar tegelijk ook belangrijke een beperking: De berichtgeving is omvangrijk, divers in kwaliteit en fragmentarisch. Je raakt al snel de weg kwijt en veel websites vertellen je slechts stukjes van het hele verhaal dat je wilt weten. Hier biedt Birdtalk.nl hulp, zodat je makkelijk je weg in vogelland vindt.

Hoe is birdtalk.nl opgezet?
Birdtalk.nl biedt elke vogelaar en vogelliefhebber het gemak van snel vinden van toonaangevende bronnen van nieuws en kennis over vogels in Nederland. Voor alle denkbare thema's die het onderwerp vogels in Nederland betreft heeft Birdtalk.nl jouw zoektocht al gedaan: De beste informatiebronnen zijn verzameld, gestructureerd op onderwerp, gerecenseerd en op zo voor jou als vogelliefhebber eenvoudig toegankelijk gemaakt.

Alles wat je wil weten over vogels in Nederland is ingedeeld naar onderwerp, zoals: Vogels in het nieuws, vogeltrek, hoe je een vogel kunt zoeken en vinden, hoe en waar je vogels kunt kijken, vogelfotografie, uitrusting voor de vogelaar, vogelblogs en vogelforums, online vogelgidsen, vogelcadeaus, vogels in de tuin, het ringen van vogels, etc etc. Per onderwerp vindt je verschillende thema's, met bijbehorende achtergrondinformatie en verwijzingen naar de beste nieuws- en informatiebronnen over vogels in Nederland.

Help de vogelliefhebber in Nederland
Birdtalk.nl wil kinderen en volwassenen de beste kennis en meest actuele informatie over de vogelpracht in Nederland helpen vinden. We zijn ervan overtuigd dat onze informatie over vogels alleen toonaangevend is als deze voor en door jou als vogelliefhebber wordt samengesteld en bekritiseerd.

Help mee: Laat ons jouw tips en website over vogels weten
We vernemen graag tips van van je. Denk aan nieuwsbronnen over vogels en vogelbeheer, vogel forums, vogel blogs van specialisten, youtube vogelfilmpjes en vogel kanalen etc.
Beheer je zelf een website over vogels die niet mag ontbreken? Laat het ons weten.
We horen ook graag over jouw boeken, gidsen en andere handige tips die je buiten het internet hebt gevonden.

En is er informatie op birdtalk.nl over vogels in Nederland die je mist of die beter kan?
Schroom niet ons op de hoogte te stellen.

Meld jouw suggesties via contact.

Vogelrijke groet uit Zoeterwoude, Nederland.

Coen Franken.