Bekende vogel opzoeken en onbekende vogel vinden

Soortenbank vogels

Vind een vogel met soortenbank.nl:

Samenvatting

Soortenbank.nl is eenvoudig, handig en verwijst naar vele bronnen op internet als je meer informatie zoekt over een bepaalde soort vogel. Handig is ook dat je in dezelfde zoekomgeving ook naar alle andere diersoorten, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen kunt zoeken.

De vormgeving van de website is wat saai en ook zijn teksten en afbeeldingen wat klein en daardoor lastig leesbaar, maar dat wordt goedgemaakt door  de eenvoudige werking en volledige informatie over vogels in Nederland.

Soortenbank vogels

Zoek een vogel met soortenbank.nl

Bekende vogelnaam zoeken
Op de startpagina van soortenbank.nl kun je direct de naam van de vogel intypen. Als resultaat krijg je alle vogelsoorten, maar ook andere fauna en flora met in de naam de door jou opgegeven tekst. Heb je eenmaal de vogelsoort gevonden die je zoekt, dan zie je een gedetailleerde beschrijving, de diersoortclassificatie, (anderstalige) synoniemen, literatuur, spreidingskaarten, foto's, tekeningen (van zowel man als vrouw), vogelzang/geluid en eventueel filmpjes en handige links naar meer informatie op wikipedia, nederlandsesoorten.nl etc.

Onbekende vogel zoeken en identificeren
Met de soortenbank.nl kun je ook een vogel identificeren die je zoekt. Kies in het menu voor 'soort identificeren' . Kies voor 'vogels'. Je doorloopt vervolgens een of meer pagina's waarbij je abstracte tekeningen te zien krijgt waaruit je steeds een keuze maakt. Dit net zo lang totdat je de door jou gezochte vogel hebt gevonden. Eenvoudig en handig.

Tips voor gebruik

Wil je meer of andere informatie over een vogel die je zoekt, ga dan direct naar 'links' en kies voor google. Je krijgt dan direct alle informatie van wikipedia te zien.

Download ook de app voor op je telefoon: Vogels van Europa - ETI BioInformatics.

Over soortenbank.nl

Soortenbank.nl is een initatief van ETI Bio Informatics. ETI BioInformatics is in 1990 opgericht door de Nederlandse overheid en UNESCO om brede toegang tot informatie op het gebied van de taxonomie en biodiversiteit in Nederland te faciliteren.

In de soorten bank vind je niet alleen vogels, maar ook alle andere dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen.

Soortenbank vogel fazant
Soortenbank vogel fazant