Veel vogelmomenten achter de computer

Het jaar 2019 was een gedenkwaardig jaar. Een aantal dingen blijven me het meest bij: Ik heb opvallend weinig vogels gespot, voor mij persoonlijk een "life-changing-event" (want Miranda en ik zijn gaan samenwonen en ons vogelnest verbouwen), het auto-ongeluk van Miranda (dat ineens ons leven op zijn kop zette), de stikstofcrisis (de urgentie lijkt eindelijk door te dringen tot in ieders huiskamer) en de start van birdtalk.nl (een lang gekoesterde droom gaat in vervulling).

Als ik er zo bij nadenk heb ik dit jaar zoveel meegemaakt en initiatieven gestart dat ik me hier maar even beperk tot het deel in mij dat zich elke keer weer verwonderd over de schoonheid van de natuur en alles dat vliegt.

Sperwer portret

Een vogelliefhebber als ik is dagelijks veel buiten, maar in 2019 ben ik maar weinig op pad geweest om vogels te spotten en te fotograferen. Gelukkig kan ik wel vanachter mijn computer een aantal natuur- en vogelbloggers volgen. 2019 was voor mij een mooi jaar, echter met enige jaloezie lees ik in de terugblikblogs van vogelaars die bijzondere ervaringen hadden.

Zo volg ik de onderhoudende blogs van Theo de la Ruelle (lees hier zijn persoonlijke terugblik op 2019), Inge Duijsens (bekijk hier haar ervaringen en de top 10 vogelopnames in 2019), uiteraard het vogeldagboek van Adri de Groot en de facebookpagina van Alois van Mingeroet.

Was er in 2018 het succes van de vogelposter die ik samen met Inge Duijsens, Rob van Veen en Kees Willemstein maakte, in 2019 kwam hierop een vervolg met het samen met Inge Duijsens opzetten van Birdtalk.nl.

Een bijzonder hoogtepunt was ook de kennismaking met Alois van Mingeroet en het maken van een vogelposter met daarop alle soorten vinken, gemaakt als sponsoring van een rolstoelbasketbalteam in Vlaanderen.

Opvliegende Havik luidt de start van Internet vogelcommunity Birdtalk.nl in.

Dankbaar kijk ik terug op alles wat me overkomen is in 2019, veel pieken en enkele dalen. Ik had het allemaal niet willen missen.

Ik  wens iedereen een gelukkig en gezond 2020 toe!

Coen Franken.

 

Nieuwjaarswens vogelkuikens

Reageren?

Stuur een bericht

Terug naar homepagina: