Online alfabetische vogelgids (A-Z)

website vogeldagboek

Naar het fotoboek van vogeldagboek.nl:

Samenvatting

Het fotoboek van vogeldagboek is omvangrijk en bevat prachtige foto's van elke vogelsoort, met ook andere fauna en flora. bevat ook foto's van andere dieren en flora. Het fotoboek is niet specifiek gericht op Nederlandse vogels.

Als vogelgids is het fotoboek niet bedoeld en daarom minder geschikt. Ben je enkel op zoek bent naar een afbeelding van een vogel, plant of dier dan voldoet het veelomvattende fotoboek prima als vogel- en natuurgids.

Titel vogeldagboek website

Over het fotoboek

Van de vele foto's die Adri de Groot tijdens zijn tochten door de natuur maakte, heeft hij een overzicht ('het fotoboek') gemaakt.

Het fotoboek van vogeldagboek is omvangrijk. Het bevat prachtige foto's van elke vogelsoort. Het fotoboek bevat daarnaast ook foto's van andere dieren en flora. Zo vind je bijvoorbeeld vele soorten insecten, zoogdieren, bomen, vruchten, paddenstoelen en planten.

Het fotoboek bevat niet alleen Nederlandse vogels. De lijst met vogels en andere fauna/flora is alfabetisch gerangschikt. Doordat er niet alleen vogels in de lijst staan komt het wat onoverzichtelijk over. Toch biedt dit ook voordelen, omdat je heel breed in de natuur kunt zoeken.

Zoeken
Handig is dat alle vogels, flora en fauna op 1 scherm staan. Je kunt daardoor (met <alt><f>) in met je browser zoeken op de Nederlandse naam van de vogel die je wilt zien, maar ook de Latijnse naam en die in het Engels.

Het fotoboek biedt een zeer compleet overzicht met bijgaande foto's. Als vogelgids is het fotoboek minder geschikt. Ben je enkel op zoek bent naar een afbeelding van een vogel, plant of dier dan voldoet het fotoboek prima als eenvoudige vogel- en natuurgids.

 

Tips voor gebruik

Het fotoboek is eenvoudig in gebruik. Het wijst zichzelf.

Over vogeldagboek.nl

Vogeldagboek.nl van Adri de Groot is een begrip in Nederland. Al meer dan 20 jaar maakt Adri een blog/journaal waar je je op kunt abonneren.

Ongeveer eens per week of twee weken ontvang je een e-mail met prachtige of bijzondere foto's. Bij elke foto staat een korte toelichting. Je leeft mee met de seizoenen en ziet de vogelstand (en als het uitkomt andere natuur) in de regio tussen Den Haag, Leiden en Alphen aan de Rijn.

Naast een groot kenner van vogel en natuur is Adri een uitstekende fotograaf en onderhoudende korte-verhalen-verteller: Zijn dagboek is daardoor en steeds opnieuw leerzaam, actueel  en boeiend. Zo af en toe een e-mail van Adri ontvangen is elke keer een geluksmomentje voor de vogelliefhebber.
Een echte aanrader.

 

Adri de Groot van vogeldagboek
Adri de Groot - vogeldagboek.nl vogelblog