Vogels in het nieuws

nature-today-logo

Naar de nieuwsberichten van Nature Today:

Samenvatting

Op de website van Nature Today publiceren biologen van natuurorganisaties en kennisinstellingen uit heel Nederland sinds 2008 dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de natuur in Nederland en daarbuiten. Als natuur- en vogelliefhebber kan je eigenlijk niet om deze website heen. De actualiteit, kwaliteit en relevantie van de berichtgeving maakt dat je nergens anders betrouwbaarder wordt geïnformeerd als het om de natuur en naar wens specifiek de vogels in Nederland gaat.

nature-today-website

Over het nieuws op Nature Today

Op de website van Nature Today publiceren biologen van natuurorganisaties en kennisinstellingen sinds 2008 dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de natuur in Nederland en daarbuiten. Zij bieden dagelijks niet alleen informatie over vogels, maar onder andere ook vlinders, zoogdieren, amfibieën, libellen, planten en zeedieren.

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief krijg je toegang tot een schat aan nieuws, feiten en ontwikkelingen die door mensen worden aangeleverd die zich dagelijks professioneel hiermee bezig houden. Als natuurliefhebber kan je eigenlijk niet om deze website heen. De actualiteit, kwaliteit en relevantie van de berichtgeving maakt dat je nergens anders betrouwbaarder wordt geïnformeerd als het om de natuur gaat.

Wil je als vogelaar nieuwsberichten in je mailbox beperken?
Omdat ook vogelorganisaties publiceren via Nature Today is het te overwegen alleen via Nature Today nieuwsberichten in je mailbox te laten aanleveren. Als je als vogelliefhebber bijvoorbeeld Vogelbescherming Nederland en Sovon al volgt, dan is de kans namelijk groot dat je veel berichten krijgt die je al eerder ontving via deze organisaties. Het voordeel van Nature Today is dat je ook vogelnieuws van andere dan direct aan vogels gerelateerde organisaties en Europees en wereldwijd nieuws ontvangt.

 

Nieuwsfrequentie

Nature today stuurt je als je al het nieuws direct wilt ontvangen ongeveer 2x per dag een bericht.
Ben je alleen geïnteresseerd in vogelnieuws, dan is er gemiddeld eens per week een bericht.

Werkgebied

Heel Nederland

Tips voor gebruik

Aanmelden en selectieve nieuwsbrieven
Nature Today geeft stuurt je digitale nieuwsbrieven. Je kunt je aanmelden door u te registreren via Mijn Nature Today. Je kunt zelf aangeven over welke onderwerpen en met welke frequentie je de nieuwsbrief wil ontvangen: Eenmaal per week of dagelijks. Ook dag en tijdstip wanneer je de nieuwsbrief wilt ontvangen kun je zelf kiezen, wanneer het beste uitkomt.

Natuurkalender.nl
Ook de website natuurkalender.nl is inmiddels ondergebracht op de website van Nature Today. Hier vindt je (bijzondere) waarnemingen van niet alleen vogels, maar alle flora en fauna.

nature today vogeltrek dossier
nature today vogeltrek dossier

Over Nature Today

De website 'Nature Today' is de opvolger van 'natuurbericht.nl'.
Nature Today richt zich nog vooral op natuur in Nederland. De website is een Nederlands initiatief met uiteindelijk doel om biologen en organisaties die zich bezig houden met natuurbeheer en verspreiding van kennis van de natuur een wereldwijd platform te bieden om informatie te delen.

Op het Nederlandse deel van de website leveren medewerkers en wetenschappers van een groot aantal partnerorganisaties van Nature Today hun nieuws aan. De partners die meedoen zijn Universiteiten, natuurorganisaties (zoals Sovon, de Vlinderstichting, Naturalis, Muggenradar.nl, Vogelbescherming Nederland, denatuurkalender.nl, EIS Kenniscentrum insecten, Floron, etc ), organisaties die zich bezighouden met omgevingsanalyses en overheden (vooral provincies).

nature-today-deelnemers

Tips?
Heb of ken je belangrijke bron voor nieuws over vogels in Nederland, die hier zeker niet mag ontbreken? Laat het weten. Stuur hier jouw bericht.