Nieuws over vogels

Vroege Vogels

Naar de nieuwsberichten over vogels van Vroege Vogels:

Samenvatting

De Nederlandse Publieke Omroep brengt met de uitzendingen en de website van 'Vroege Vogels' nieuws over natuur en vogels in Nederland. Na elke uitzending worden de reportages die zijn uitgezonden gepubliceerd op de website van Vroege Vogels. Je kunt ze lezen via de website, de nieuwsbrief en beluisteren als podcast. De artikelen zijn interessant voor elke vogel- en natuurliefhebber, doch niet specifiek gericht op vogelaars en vogelliefhebbers, waardoor je ook veel niet-vogelnieuws ontvangt, ook als je daar niet op zit te wachten.

Vroege Vogels Nieuws Artikelen

Over het nieuws van Vroege Vogels

Het nieuws dat is geweest in de uitzendingen van Vroege Vogels vind je op de website pagina 'artikelen'. De redactie van BNN-VARA van de Nederlandse publieke omroep publiceert nieuws en feiten over de Nederlandse natuur in het algemeen en vogels in het bijzonder. Je kunt via de website de radio- en televisie-uitzendingen volgen, maar ook nieuws en achtergrondartikelen lezen en korte vogel- en natuurfilmpjes kijken die in de uitzending zijn geweest.

De nieuwsartikelen van Vroege Vogels zijn interessant voor elke vogel- en natuurliefhebber. Lokale thema's in het land, maar ook landelijke thema's als klimaatverandering, natuurontwikkeling en natuurbedreigingen komen aan bod. Omdat het nieuws wordt gebracht via radio en televisie is dit veelal in de vorm van een film- of geluidsreportage, bijvoorbeeld een fimpreportage over hoe een filmploeg een vogel spot. Dit onderscheid zich bijvoorbeeld van het nieuws over vogels van Nature Today en het nieuws van Vogelbescherming Nederland Actueel, waar het meeste nieuws als tekst, ondersteunt met natuurfotografie en soms korte filmpjes worden gebracht.

Nieuwsbrief via e-mail
Je kunt je onder aan elk artikel inschrijven voor de Vroege Vogels nieuwsbrief waarna je de artikelen krijgt gemaild die horen bij een datum van uitzending. Nadeel van de nieuwsverspreiding van Vroege Vogels is dat je als vogelliefhebber ook andersoortige natuurartikelen krijgt toegezonden, ook als je het niet-vogelnieuws niet interessant vindt.

Vogels en natuur nieuws per uitzending
Ga je naar de pagina Vroege Vogels Media, dan vind je daar alle uitzendingen die zijn geweest op datum van uitzending. Kies een uitzending en je vindt alle reportages die in die uitzending zijn geweest in de vorm van een nieuwsartikel.

Vogelnieuws op de radio
Naast de artikelen op de website van Vroege Vogels kun je er ook de wekelijkse radio uitzending van Vroege Vogels Radio als podcast luisteren. Dit doe je bijvoorbeeld via de radio-1-App op je mobiele telefoon of de website van Radio 1.

Nieuwsfrequentie

Elke week is er een uitzending van Vroege Vogels. Per uitzending zijn er ongeveer 6 tot 8 reportages waarvan minimaal een of twee over vogels. Elke reportage wordt in de vorm van een artikel op de website van Vroege Vogels geplaatst.

Werkgebied

Publicaties betreffen nieuws over vogels in heel Nederland.

Tips voor gebruik

Wil je de berichtgeving van Vroege vogels niet alleen lezen, maar luisteren op het moment dat het jou schikt? Luister dan het nieuws over vogels en de natuur met de podcast van Vroege Vogels, Dit doe je via de website of de app van NPO Radio 1.

Vroege Vogels Nieuws

Over Vroege Vogels van BNN-VARA

Het natuurlievende Vroege Vogels was oorspronkelijk alleen een radioprogramma, elke zaterdagochtend bij de VARA. Ruim 40 jaar later is Vroege Vogels ook op televisie en internet te vinden. Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal, met uiteraard veel aandacht voor de Nederlandse vogelstand. Als advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu maakt Vroege Vogels zich hard voor een groener Nederland.

Vroege Vogels
Vroege Vogels

Tips?
Heb of ken je belangrijke bron voor nieuws over vogels in Nederland, die hier zeker niet mag ontbreken? Laat het weten. Stuur hier jouw bericht.