Er zijn diverse organisaties en platforms in Nederland die structureel hoogwaardig nieuws over vogels publiceren.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over de vogels in Nederland, dat vind je hier de beste nieuwsbronnen.

Vogels nieuws
Vogelwaarnemingen

Vogelwaarnemingen

Maak gebruik van waarnemingen van andere vogelaars! Hier vind je de belangrijkste nieuws over vogels en vogelwaarnemingen waar ook jij als vogelliefhebber plezier van kan hebben.

Lees verder
Vogels nieuws bronnen

Vogels nieuws volgen

Hier vindt je de belangrijkste bronnen als je het nieuws en actualiteiten over vogels in Nederland wil volgen.

Lees verder

Top 3 beste vogels nieuws websites in Nederland:

Vogels in het nieuws: Vroege Vogels

De Nederlandse Publieke Omroep brengt met de uitzendingen en de website van ‘Vroege Vogels’ nieuws over natuur en vogels in Nederland. Na elke uitzending worden de reportages die zijn uitgezonden gepubliceerd op de website. Je kunt ze lezen via de website, als nieuwsbrief en beluisteren als podcast.

Vogels in het nieuws: Vogelbescherming Actueel

De Vogelbescherming is een van de meest belangrijke bronnen van kennis en informatie over vogels in Nederland. Het nieuws over vogels is in de volle breedte voorzien: Je volgt het klimaat- en natuurnieuws op de voet en verneemt nieuwsberichten over vogels.

Vogels in het nieuws: Nature Today berichten

Op de website van Nature Today publiceren biologen van natuurorganisaties en kennisinstellingen uit heel Nederland sinds 2008 dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de natuur in Nederland en daarbuiten. Als natuur- en vogelliefhebber kan je eigenlijk niet om deze website heen.