Een makkelijke manier om je in te zetten voor vogels

Als je als vogelliefhebber iets wil betekenen voor de vogels in Nederland, dan is een eerste en makkelijke stap lid te worden van Vogelbescherming Nederland. Het is niet alleen voor jezelf aantrekkelijk, je steunt ook vogelkennis en belangrijke natuurprojecten in Nederland en wereldwijd.

Over Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland is een onafhankelijk en landelijke natuurbeschermingsorganisatie. De organisatie is in Nederland de organisatie voor de bescherming van alle wilde vogels en hun leefgebieden. Het is een actieve en zeer professionele vereniging die wordt ondersteund door ongeveer 140.000 leden, door bedrijven, fondsen en instellingen. Vogelbescherming Nederland is opgericht in 1899.

Vogelbescherming Nederland heeft een prachtige en rijkgevulde website waar je direct een indruk krijgt van de manier waarop de vereniging zich inzet voor vogels.

Je kunt je op de website aanmelden als lid, vanaf minder dan 30,- euro per jaar.

Ook kinderen kunnen junior lid worden.Het magazine Vogels Junior gaat over beesten, buiten en beschermen en is er voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Een leuk geschenk voor (groot)ouders om te geven en tegelijk kinderen het belang van vogels en de natuur aan te leren.

Magazine Vogels van de vogelbescherming Nederland
Magazine Vogels van de vogelbescherming Nederland

Wat doet Vogelbescherming Nederland?
Door gerichte beschermingsprogramma's, intensieve samenwerkingen, politieke lobby, juridische actie, duidelijke voorlichting en effectieve campagnes zet Vogelbescherming Nederland zich in voor de bescherming van vogels in Nederland en wereldwijd. Bij het beschermingswerk wordt gebruik gemaakt van wetenschappelijke inzichten. Er wordt veel bereikt, zoals de inrichting van speciale vogelgebieden en meer concreet bijvoorbeeld de terugkeer van de ooievaar, ijsvogel, lepelaar en de kerkuil in Nederland.

Lees hier wat de belangrijkste speerpunten van Vogelbescherming Nederland zijn. Lees hier meer over hoe Vogelbescherming Nederland te werk gaat.

Wat biedt Vogelbescherming Nederland voor jou als individuele vogelliefhebber?
Het mooie van Vogelbescherming Nederland is dat amateur - en professionele natuur- en vogelliefhebbers hun kennis delen. Dit draagt niet alleen bij aan bovenstaande brede doelen en grote projecten: Elke individuele vogelliefhebber heeft er plezier van.

Zo biedt vogelbescherming Nederland onder andere:

  • 5 keer per jaar ontvang je het magazine 'Vogels', met boeiende reportages en prachtige vogelfotografie.
  • Een (web)winkel met producten/hulpmiddelen voor vogelaars, gepassioneerde en kundige medewerkers, korting voor leden.
  • Cursussen en educatieprogramma's waar je aan kunt deelnemen.
  • Informatie, informatie en werkelijk alle informatie die je wilt krijgen over vogels of mensen met kennis over vogels.

Ik heb in mijn contacten met mensen van de vogelbescherming altijd de volgende indruk gekregen: Professioneel, kundig, gedreven en vriendelijk.

Reageren?

Stuur een bericht

Terug naar homepagina: